2011. május 16., hétfő

Itt a május

Elérkezett a május is, aminek roppantul örülök, hiszen kezd meleg lenni és ilyenkor már igazán jól érzem magam. Kezdődik az évnek az a szakasza, amit nagyon szeretek. Beáll a meleg és végre nem kell vacogva felkelni reggel. Arról meg nem is beszélve, hogy egyre több születésnap és névnap kerül sorra, amire bizony alkotni kell. :-D
Mivel egy héttel már megint le vagyok maradva, illetve asszem már kettővel, ezért most május elején járok. Ismételten csak a leghűségesebb társamhoz fordulok segítségért, vagyis előveszem a naptáramat, mert május első hétvégéje olyanra sikeredett, hogy nélküle elveszítettem volna a fonalat.
Az első torta egy igen érdekes kérés volt, mégpedig egy tank. Bevallom őszintén, hogy mindig megrémülök egy kicsit, mikor faragott tortát kérnek, mert hát én mégiscsak az ecsetjeim között érzem magam a legjobban és leginkább ilyeneket szeretek alkotni. Na, de nincs semmi gáz, van airbrushom alapon nem okozott nehézséget a feladat megoldása. Annyit azonban másképp csinálnék, hogy a tetejét külön tenném rá és nem egybe burkolnám az egészet. egyrészt azért, mert kiszakadt a cukormáz, másrészt meg azért, mert úgy jobban néz ki.
A sorban a következő egy céltábla volt szarvasfejjel, olyan, amilyet már korábban csináltam, tehát nem írnék róla sokat.
A heti első nagy falat egy 3 emeletes születésnapi torta. Ez egy olyan alkotás volt, aminek úgy mentem neki, hogy kinéztem egy fekete tortát, citromsárga virágokkal, ami annyira megtetszett, hogy meg is akartam csinálni, de hamar lebeszéltem róla magam, mert a torta egy 60 éves hölgynek készült, tehát nem csinálhatok fekete tortát. Csak abban voltam biztos, hogy 3 emeletes és szögletes lesz. Őszintén szólva lövésem sem volt arról, hogy ez hogy is fog kinézni. Beburkoltam az emeleteket és egymásra raktam, ránéztem és azt mondtam magamnak, hogy ha már annyira megtetszett az előző torta, akkor legalább a citromsárga legyen benne. Elővettem a kiszúróimat és nekiálltam úgy, hogy semmi ötlet nem volt, csak gyártottam a virágokat. A végén aztán mégiscsak jól sült el a dolog.
A sorban a következő egy kisvakond torta, cuki kék kisnadrágos Krtek.
Majd jött egy playboy nyuszi. Tanulva az előző ilyenekből nem vágtam be annyira a füle közét és díszesebb szegélyt raktam rá. Ez nekem sokkal jobban tetszik, mint az előző 2 nyuszi.
És (tudom, hogy éssel nem kezdünk mondatot, de most azért is :-D ) jöttek a további nagy falatok. 2 emeletes. Mutattak egy képet arról, hogy milyen kell, ha jól emlékszem Pixie alkotását láttam megjelenni. Annyit változtattunk rajta, hogy Hello Kitty lekerült és kiálló díszek lettek rajta, illetve helyette, ja és pöttyök helyett szíveket raktam rá.
Kedvenc kocsmáros "nénink" születésnapi tortái a következőek. Agyaltam rajta, hogy mit is lehetne csinálni, amit vicces, de mégis jól néz ki. Nem kellett sokáig törni a fejemet rajta, mert rögtön bevillant, hogy egy fütyi kell oda, ami elég méretesre sikeredett XDDD Abszolút pozitív fogadtatásban részesült és nekem ezeket az arcokat látni a legnagyobb elismerés.
A másik giga torta szintén ugyanoda készült. Egy bazi nagy pezsgős üvegről beszélünk most ami 55 cm hosszú lett. Így leírva talán nem is tűnik nagynak, de élőben nem volt semmi. Itt aztán kiélhettem az airbrushozós kedvemet és az ecsetmániámat. Súlyra már nem is mertem lemérni, mert eléggé nehéz volt.
Szóval a héten volt termés bőven és ha össze kellene foglalnom, akkor azt mondanám, hogy nem apróztam el.
Most pedig "beszéljenek" tovább helyettem a képek:

3 megjegyzés:

  1. Csodaszép alkotások :) Gratulálok hozzá. Nagyon ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm Lexana! :-D

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű tortákat készítesz! Gratulálok!

    VálaszTörlés