2011. június 11., szombat

Május derekán

Hűl a feketeerdő tortám, sül a tortalapom, megégettem a kezem a sütő rácsával és közben nem tudok mit kezdeni most magammal, úgyhogy ideje haladni a blogolással, mert tényleg nem érem magam utol. Május derekán járunk, vagyis még mindig 1 hónap a lemaradásom magammal szemben.
Az első a sorban és vadászos téma, szarvas trófea, sok kommentárt nem igényel, csoki torta.
A második a már előző bejegyzésemben is említett iskolatáska torta, amit málnapiros szilas festékkel fújtam és rózsaszínes-lilás árnyalat lett belőle. De legalább már tudom, hogy ha pirosat akarok, akkor a rózsaszín airbrush festékkel, ha rózsaszínt, akkor a szilas pirossal kell dolgozni. Ez egy laza kis hét volt, mert csak 2 tortám volt, de nem is akartam többet, mert hétvégén bérmálkozás volt, amire fel kellett készülnöm lelkileg :-D úgyhogy pihentem.
A következő hetem azonban ékes bizonyítéka annak, hogy beindult az esküvő szezon. 2 db 2 emeletes és 2 db szimpla szögletes torta, mind esküvőre.
Van még itt egy pár papucska, aminek a pántjával megszenvedtem, mert felraktam és nem tudtam hirtelen, hogy mi nem jó rajta, de rájöttem, hogy ki kell fordítani a végét, csak addigra már megszilárdult, úgyhogy majdnem eltörtem, jajj...
Eljött az ideje annak is, hogy szenvedjünk a tortákkal, ugyanis mihelyt kiveszem a hűtőből, már izzad is, tehát egyre nehezebb dolgom van, mert a festék rögtön szétfolyik rajta és szinte lehetetlen szépen dolgozni rajta/vele. Úgyhogy mostanában inkább a belegyúrós illetve a festékszórós technikát vagyok kénytelen alkalmazni, mert a részletes festés már macerás.
Na, meg azért sem szeretem ezt az időszakot, mert taknyom-nyálam folyik állandóan, utálok allergiás lenni! :-D
Azon gondolkoztam éppen, hogy mi baja lehet a blogspotnak is, mert egyre többször tapasztalom, hogy gond van a képfeltöltéssel. Neki kell futni jó párszor mire hajlandó feltölteni pár fotót.


 
 

2 megjegyzés:

  1. Megint csak igazán szépeket alkottál! Az iskolatáska a kedvencem! Ugye ott a pónit és a "körítést" kézzel festetted és csak a táska alapszíne készült airbrush-sal? Hogyan és mivel szoktál festeni, ha nem titok?
    Mindenesetre igazán egyediek a festett tortáid!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! :-D
    Ahogy mondod, csak az alapszín van fújva, a többi része a két kis kezemmel készült. Mivel? Kell hozzá egy jó ecsetkészlet, ami nem hullajtja a szőrét és én ezekhez a képekhez zselé festéket szoktam használni, de van, hogy a szilas festékek is bevetésre kerülnek.

    VálaszTörlés