2011. április 9., szombat

A tartozásom

Szóval, annyira lusta voltam/vagyok/leszek :-D hogy teljesen le vagyok maradva. Utolsó erre utaló bejegyzésem szerint 8 torta, de mire ideértem 11 lett belőle.
Most segítségül kell hívni a naptáramat, mert azt sem tudom hirtelen, hogy hol tartok már. Naptár nélkül talán a fejemet is elhagynám mostanság, jó kis találmány. :-D
Igazság szerint most sincs kedvem bent lenni, olyan szépen süt a nap, ami tavaszi születésű lányként igen inspirálóan hat rám és ilyenkor odakint a helyem. Na, de ezt a bejegyzést már csak megcsinálom.
Szóval, hol is kell kezdeni? Ja, Scooby doo...
Tehát az első a sorban egy Scooby doo. Abban egyeztünk, hogy kutyaformájú lesz, de a neten való kutakodás során megláttam azt a képet, ami rákerült és azt mondtam magamnak, hogy végülis a feje is a kutyához tartozik, tehát vehetjük kutya alaknak. Találtam egy olyan tortát, amin azt hittem lehidalok. Teljesen élethű Scooby, ránézésre lehetett akkora, mint ez a kutyafajta valójában, csak tátottam a számat.Ha IDE kattintotok, akkor látjátok, hogy miről beszélek.
Hogy a kézzel festés ne érjen véget és az ecsetimádatomat is szinten tudjam tartani jött egy szintén nagy odafigyelést igénylő pingálás, egy vitorlás hajó. Ide azért már nem ártott volna egy airbrush, mert a felhőket és a tengert szépen be lehetett volna árnyékolni, na de úgy érzem, hogy tökéletesen megoldottam a feladatot.
Hétvégére egy Sugarshopból kinézett torta megkreálása volt az egyik terv. Szépen haladtam is vele, amikor hirtelen kikerekedett a szemem, mert amitől az elejétől fogva tartottam az bizony kezdett fenyegetni. Gondolkoztam, hogy burkoljam-e az egészet és úgy rakjam rá a fodrokat vagy közvetlen a krémre, hát én utóbbi mellett döntöttem. Elég nagy súlya van a fodroknak és elkezdett lecsúszni az egész oldala. :-S Na, de nem estem kétségbe, fogpiszkáló elő és sündisznóvá alakítottam, majd be a hűtőbe. Másnapra kutya baja sem volt és szépen maradt a helyén minden, de azért eléggé látszik, hogy megindult (legalábbis én látom).
2 motoros témájú torta következik. Az egyik egy céglogó, a másik pedig egy motorosclub emblémája. Semmi különösebb problémába nem ütköztem, talán csak annyi bajom volt, hogy a Dynamicmotors feliratján elmaszatoltam a címet, mert természetesen ismét fordítva csináltam, pedig tudom, hogy először színezni kell és utána kontúrozni a betűket, na de miért is ne nehezíteném meg a saját dolgomat. XD
Egyiptom téma, piramis. Hát ez a torta valahogy nagyon nem úgy nézett ki a végén, mint ahogy a fejemben lévő terveken. Formailag semmi gond nem volt vele, de az alapprobléma az volt, hogy a hét elején megrendeltem az airbrushomat és szóltam, hogy kellene nekem hétvégére, fontos lenne. Természetesen összekeverték a rendeléseket (vagy ki tudja mit csináltak) és nem ért ide, amin annyira berágtam, hogy nem tudtam teljes mértékben odafigyelni a dolgokra. Talán ezért szúrtam el. Na jó, kívülállóként lehet, hogy nincs vele gáz, de nálam van. :-)
A következő torta pedig az az alkotás, amihez tényleg nagyon kellett volna az airbrush, direkt ehhez rendeltem pont most. Egy kutya. Erre mondtam valahol, hogy "kézzel-lábbal" festettem szegénykémet, de a végeredmény akkor sem lett olyan, mintha fújva lenne, hiszen össze sem lehet hasonlítani egy fújt és egy ecsettel kent tortát. Beletelt egy kis időmbe mire a végeredményre azt tudtam mondani, hogy na fogjuk rá. Formailag is be voltam tojva tőle, mert ritkán van dolgom 3D tortákkal, de nem is volt nehéz kialakítani a formát és ez most kutya alakú volt burkolatlanul is, nem úgy mint süsü, aki vízilónak nézett ki. :-D
Kevés olyan torta van, ami a képeken jobban néz ki, mint élőben, de a kutyuli határozottan ebbe a kategóriába sorolható. Szerintem aranyos lett, bár tudom, hogy meg tudtam volna csinálni jobban is.
Ööööööööööö.... naptárba nézés, ja igen.
Tom és Jerry. Itt egy olyan akadályba ütköztem, amibe eddig még nem. A tetején a második réteg festék felvitele során néhol feljött az első. Most sem tudom, hogy mi a baja, de majd egyszer lehet, hogy rájövök.
A 8 tortának itt lenne vége, de a 3-nak már nem csinálok úgy bejegyzést.
Szóval most friss vagyok, mert ezek a torták az e hetiek és kettőt éppen ma csináltam meg.
Legnagyobb örömömre hétfőn megjött a születésnapi ajándékom, amit magamtól kaptam. Milyen jó fej vagyok! Hihetetlen! XDDDDDD
Természetesen nem tudtam kipróbálni, mert a nyomásszabályzó tartálya szét volt peregve, aminek az összeszerelése nekem kínai. Ha valaki szétkap egy számítógépet, azzal még elboldogulok, na de amikor azt mondják nekem egy kis kerek izére, hogy zeiger gyűrű, akkor nézek csodálkozva. :-D
Aztán orrán-száján jött a levegő. Hm, milyen jó is az, amikor nincs a közelben ilyen cucc és a neten megrendelve elkezdhetsz imádkozni azért, hogy jó legyen. Na, mondom, akkor teflon szalag (ezt ismerem :-D) és körbetekertük  még a jövő hetet is. De láss csodát életre kelt az én kis drágám. Alig vártam, hogy élesben is kipróbáljam.
Volt egy vadászos-céltábla tortám, amihez nem tudtam alkalmazni, egyrészt, mert még nem volt kész, másrészt meg nem tudtam volna odaillő dolgokat ráfújni.
Na, de hétvégén volt 2 tortám is és eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad én bizony fújom mind a kettőt.
Az első fújt tortám a lila, ami nem teljesen lila, mert színátmenetes (direkt). Elsőre teljes elégedettség ült ki az arcomra. :-D
A narancssárgát is fújtam. Érdekes, hogy élőben ezen nem lehet látni, hogy foltos, de a képeket eléggé az.
Mondandóm végén pedig csak annyit mondok, hogy azt hiszem szerelmes lettem Airbrush úrfiba... ;-D
Atya-gatya, hogy én mennyit írtam!
Lássuk, mikről is zagyválok itt már elég régóta.











19 megjegyzés:

  1. Hűha! :) Nagyon ügyi vagy! Tényleg bámulatos, ahogy az ecsettel bánsz!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Aranyosak vagytok!
    Hát Dóri én meg azt figyelem ámulattal, amit a tejszínnel művelsz! :-D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett mindegyik! Hihetetlen ecsetművész vagy, és most hogy lett egy urfid is, kíváncsi vagyok miket fogsz alkotni :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Mimi! :-D
    Én is kíváncsian várom, hogy milyen megoldásokat találok ki 1-1 tortára, csak azért, hogy használhassam az uraságot.

    VálaszTörlés
  5. Szia, gyönyörűek a tortáid, és csodálom, milyen gyönyörűeket festesz. Tanácsot is kérnék tőled emiatt, én még csak 3 hónapja kezdtem hobbi szinten foglalkozni figurás tortákkal, és kértek tőlem egy AS ROMA tortát, ahol magamhoz képest sokat kéne festenem. Eddig sosem száradt meg a festék, és nem tudom mit rontok el. Jobban fel kéne higítanom a festéket? Vagy a hűtőben nem szárad? Előre is köszönöm, ha válaszolsz.

    VálaszTörlés
  6. Szia Audrey!
    Köszönöm szépen! :-D
    Na, az előbb írtam neked egy regényt, de lehet túl hosszúra sikeredett, a rendszer ugyanis nem engedte betenni. Szóval kezdhetem ismét.
    Azt írtam, hogy én 3-féle festéket használok: por, zselé és az a kicsi, zöld, műanyag flakonos.
    Számos hibalehetőség állhat fent.
    Azt nem hiszem, hogy nagyon híg lenne a festéked, mert akkor összefolynának a színek, viszont nem is túl sűrű, mert akkor nem tudnál vele rendesen festeni.
    Én, ha a zöld flakonosat használom, akkor egy kicsit beteszem a hűtőbe a tortát és pár perc alatt meghúz. Nekem a zselé szárad a legnehezebben, de az is megszárad.
    Azon gondolkoztam, hogy talán a burkolat lehet a gond. Mivel burkolsz?
    Ha marcipánnal, akkor az gond, mert arra nem lehet szépen festeni (tapasztalat) és nem is szárad. A formix/unidec-ről nem tudok tapasztalatot írni, mert nekem csak vésztartaléknak van itthon, de gyanítom, hogy ecsettel azokra sem lehet 100%-osan felvinni a mintát. Én házi masszával dolgozom és eddig még nem tapasztaltam hasonló dolgot, mint te. Olyan szokott csak lenni, hogy türelmetlen vagyok és összemaszatolom a képet, de akkor is megszárad.
    Tehát szerintem burkolóanyag gond lehet. Esetleg kipróbálhatod azt is, hogy kinyújtasz egy kis darabot és próbálsz különféle hígítású festékkel dolgozni rá, hátha ez a probléma és megtalálod a megfelelő arányokat.
    Puszi
    Noémi

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a gyors választ. :) Pillecukor fondant-tal burkolok, és Wilton gél festéket használok. Egy kicsi vízzel higítom, és ha kint hagyom (pl. figurát előre elkészítek), akkor szépen megszárad. De ha hamar berakom a hűtőbe, akkor nem szárad meg. Azon gondolkodtam még, hogy lehet vékonyabban kéne festenem, hogy épp csak fedjen? A zöld flakonos, amiről írsz, milyen márka?

    VálaszTörlés
  8. Az a kis zöld flakonos Szilas gyártmány. Biztos, hogy láttál már ilyet, pl az aromákat is ők gyártják, amit minden boltban lehet kapni.
    Bemész a Tescoba, cukrász cuccok és ott találsz.
    Mondjuk az jó ötlet, hogy vékonyabban festesz :-D
    Nem kell állni rajta a festéknek, éppen, hogy csak fedjen (ahogy te is írod). Fehér alapon a legkönnyebb ezt kivitelezni, mert ott rögtön látod, hogy mennyit kell feltenni rá.
    Igen, én is azt mondom, hogy a wilton gél nehezen szárad, hiába rakom a hűtőbe, nagyon nehezen húz. A színes "festményeket" én is azzal készítem, most már úgy, hogy eléggé hígra csinálom és a színe megvan, de kevés kell hozzá. Egy éjszakát szokott pihenni hűvös helyen és másnapra úgy-ahogy megszárad.
    Lehet, hogy a hűtő nedvességtartalma sem tesz jót neki, de hűteni meg csak kell :-D
    Próbáld meg kevesebb festékkel.

    VálaszTörlés
  9. Na, ennyire szétszórt vagyok, Szilas van is itthon, csak mostanában annyira beálltam a cukrász kellékekre, hogy eszembe nem jutott. :) Megpróbálom akkor azzal is. Feketét még nem láttam Szilasban, de megnézem még egyszer a boltban, mert nem akarok befürödni. Köszönöm a sok jó tanácsot. Puszi, Adri

    VálaszTörlés
  10. Még mielőtt kétségbeesnél, hogy nem találsz feketét megsúgom, hogy ne is keresd. Szilasban én még csak piros, kék, zöld, sárga négyessel találkoztam. :-D

    VálaszTörlés
  11. Spóroltál nekem egy utat a Tescoba. :) Ezek vannak nekem is. Viszont én láttam ma CBA-ban narancsot, és rumbarnát is. Ezek szerint amit feketével festesz, az Wilton gél? Mert nagyon szép homogén az egész.

    VálaszTörlés
  12. Rumbarna és narancs? Hm... Ezek miért nincsenek a Tescoban? XD
    Bár van Wilton gélben feketém, de nem azt használom. Porfestéket hígítok vízzel és azzal húzom a kontúrokat. Kevesebb kell belőle és nagyobb felületen használva szebben lehet vele dolgozni.

    VálaszTörlés
  13. Csak ámulok és bámulok, hogy micsoda csodás dolgokat készítesz:-))
    Gratulálok nagyon ügyes vagy:-)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen! :-D
    Én meg a te bonbon-jaidra csorgatom a nyálam állandóan. Már ki is néztem párat, amit feltétlenül ki kell próbálnom. Van szilikon formám is hozzá, de a tortázás mindig elveszi az időmet.
    A régi blogodat is olvastam mindig és egy jó pár receptet begyűjtöttem tőled.
    Én pedig neked gratulálok! :-D

    VálaszTörlés
  15. Szia, szeretném megköszönni a sok tanácsot, végül sikerült megfesteni, amit akartam, és meg is száradt szinte, mire befejeztem. :) Ha gondolod, szívesen küldök neked festéket, e-mailen le tudjuk egyeztetni.

    VálaszTörlés
  16. Noémi!
    Az a fodros torta! Ááááá!
    Valami csoda+ :D

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Engem az érdekelne, hogy milyen (hányas) ecsettel csinálsz ilyen szépségeket? Elég gagyi ecseteim vannak..., hiába túnik vékonynak, folyadéktól mindig "szétesik" és nem tudok kontúrt csinálni.
    Másik kérdésem airbrushos: kétszer próbáltam tortát fújni, de mindig pöttyös lett a végeredmény. Szerinted miért "köpködtem" össze a tortát? Az lett a vége, hogy ecsettel el kellett kennem. :-s
    Köszi, ha válaszolsz! :-)

    VálaszTörlés