2011. július 11., hétfő

Június 3. felvonás

Már megint jó kis hátrányban vagyok saját magamhoz képest, pedig már csak 2 hét lemaradásom volt. :-D
Június 3. hetében járok éppen e bejegyzés szerint.
A hétvégi első torta egy újdonság, ilyet még nem csináltam, de az az igazság, hogy már vártam, hogy valaki ilyet kérjen. A téma facebook. Gondolkoztam, hogy milyen is legyen, de aztán nem bonyolítottam túl és a facebook logót csináltam meg.
A második egy playboy nyuszi. Végre be tudtam burkolni egy darabban, vagyis nem szakadt ki a fülénél a cukormáz. Pedig már előre feltettem egy darabot a fülek közé, de mikor legnagyobb meglepetésemre szépen tudtam burkolni, akkor kivettem onnan. De szokták mondani, hogy gyakorlat teszi a mestert. :-D
A harmadik a sorban egy olyan torta, amire azt mondták, hogy Kaká legyen rajta. Okozott egy kis fejtörést, mert ugye nekem nincs felszerelésem ostyaképek készítéséhez és nem is tervezem beszerezni. Arra gondoltam, hogy mivel ecsettel dolgozom, ezért keresek egy karikatúrát róla és azt biztos fel is tudom festeni rá. Sikeresen találtam egyet a neten, ami első látásra megtetszett és azt hiszem elég jól vissza tudtam adni.
Következett egy nyitott könyv. Az előző héten is volt egy, tehát tudtam már gyakorolni ebben a témában. Semmi nehézség és gond nem adódott. Talán annyi, hogy ebben a melegben rettenetesen izzadnak a torták és a betűim kicsit elmosódtak.
Az utolsó a héten egy emeletes torta ballagásra. Itt konkrét elképzelés alapján dolgoztam, mert mondták, hogy olyan színe legyen, mint a fodros torta és a fehér virágok úgy menjenek rajta, mint az előző emeletes tortáimon. Azért vagyok ilyenkor egy kicsit berezelve, mert nem biztos, hogy újra ki tudom keverni a színeket, amiket egy másik tortán látnak. Itt azért elég jól megoldottam, úgyhogy sikerült.
Íme a fotók:






5 megjegyzés:

  1. Noémi, te nagyon-nagyon ügyes vagy! Egyik szebb, mint a másik! Nekem a nyitott könyv a kedvencem, talán a szép idézet miatt.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Azért van még mit tanulnom nekem is, de igyekszem...

    VálaszTörlés
  3. Jól megy neked ez a festés. Az aktuális kedvencem a focistás torta.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a torták,és nagyon jó a Kakás karikatúra,elképesztő ügyes vagy......mailbe elküldenéd nekem hogy milyen ecsettel írsz,mert nagyon szép,de nekem ez nem igazán megy....köszi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen lányok! :-D
    Nem felejtettem ám el az ecsetet sem, majd küldöm nem sokára a képet.

    VálaszTörlés