2011. március 6., vasárnap

Már március van

Március van és kevesebb, mint egy hónap múlva 26 éves leszek. Még leírni is sok.
Még csak most voltam 18! Hihetetlen! Azt szoktam mondani, hogy az ember alig várja, hogy 18 legyen, nagyon nehezen jön el ez az idő, aztán észre sem veszi az ember és már 26 éves.
Húúú...
A lényeg, hogy elméletileg tavasz van, vagy tavaszodik és én ezt nagyon szeretem, ugyanis erősen nap függő vagyok. Nagyon nem szeretem a telet, mert hideg van és keveset süt a nap.
A héten történt valami, ami erősen letargikus állapotba sodort és ez ki is hatott az egyik tortára. Sima, fehér és egyszerű virágdíszítéssel kérték. Semmi ötletem nem volt és csak pakoltam a virágokat rá, majd lesz valami alapon. A végeredmény siralmas lett. Hosszasan gondolkoztam azon, hogy mit is csináljak vele. Mérgemben lementem anyuék lakrészére és jó alaposan kitakarítottam, kikapcsoltam az agyam és lefárasztottam magam. Ez jó terápiának bizonyult, ugyanis mikor feljöttem és ránéztem a tortára, akkor villant be, hogy tiszta lüke vagyok, hiszen remekül bánok az ecsettel és egy szintén ilyen tulajdonságú fórumozó társamnál már láttam a kis mintákat, amik fel dobják a tortát. Ez most engem, illetve a tortát is megmentette. Fogtam az ecsetet és festettem. A végeredmény már jó lett. Nem mondom azt, hogy teljesen elégedett lettem, mert nagyon kevés tortára mondom, hogy tök jó lett, de erre a hétvégére is jutott belőle, az egyik a targoncás a másik pedig a Csillám Pónis. A lovacskás amúgy is nagy kedvenc, mert nagyon szeretek vidám tortákat csinálni, ezek abszolút pozitív hatással vannak a lelkiállapotomra. Sok kiegészítő, kis virágok, pillangók, vidám színek, hát kell ennél több? Nyilván jobb a hatása, mint egy fekete tortának.

Kicsit vidám történek is kerekedett most, a (sajnos most már ex)pasimnak meghalt nemrég a nagyija. Nem tudom, hogy városban van-e ilyen, de falun iszonyatos mennyiségű alapanyagot táraznak be a nagyik. Na, találtunk nála kristálycukrot. 20 kg-os zsákban volt, ma számoltam meg 17 kg. Na, de a poén, a zsacsin 25ft/kg van. Igen, 25ft! Nem írtam el. A gyártási év 1988!
Mindössze 3 évvel fiatalabb a cukor, mint én! 3 évvel!
Ugye az van ráírva, hogy korlátlan a min. megőrzési ideje és ezt most igazolom én is, ugyanis a 23 éves cukornak az ég világon semmi baja. Annyi, hogy félbarna lett az évek során, de anyu azt mondta, hogy valószínűleg azért, mert ezek még nincsenek annyira kezelve.
Nem semmi. Úgyhogy muzeális cukorral dolgozom!




3 megjegyzés: