2011. február 21., hétfő

Ismét egy ötös

Gondolkoztam milyen címet is adhatnék ennek a fejezetnek, de fogalmam sem volt, ezért lett ez.  :-D
Már megint 5 torta volt. Kezdek visszalendülni a hajtásba, mert a téli szezon nagyon negatív hatással volt rám és szinte szenvedtem a tortákkal, mondhatni, hogy egy kicsit kiégtem, de most állandóan új ötletek után kutatok és ismételten szívom magamba a sok képet, amikbe belebotlok néha-néha. Szóval most megint kezd feltöltődni az ötlettáram, amit nagyon pozitív dolognak élek meg.
Most - visszaolvastam, amit eddig írtam - jutott eszembe, hogy középiskolában a magyar tanárom sokszor elmondta, hogy rövidek a mondataim és most a harmadik mondatom olyan hosszú lett, hogy abba "kötne bele"  XD
Szóval, hol is tartottam? Kizökkentettem saját magamat a mondandómból. Na nem mintha regény hosszúságú monológot szerettem volna írni.
A hétvége termését tekintve 2 csoki torta, 1 feketeerdő, 1 tiramisu és egy általam kreált csokis alapú íz, aminek nincs is neve, de még az is meglehet, hogy ez a recept létezik már, csak még én nem találkoztam vele. Mindenesetre fejben azt mondtam rá, hogy rumos-mazsolás-duplacsoki, ami nem is hagyományosan volt töltve és igaz, hogy kisebb volt, mint a normál torta, de súlyra sokkal nehezebb.
A fekete-fehér torta az a kategória, amire azt mondom, hogy "ezzel tényleg jól megszívattam magam", mert mire felfestettem mind a 4 oldalára azt a mintát... Természetesen ezt is én találtam ki és utólag találtam egy kevésbé komplikált és aprólékos mintát, de ugye az már túl egyszerű lett volna.  :-D
A megrendelő óhaja volt a rombusz minta és a masni, de azt akarta, hogy csak félig legyen felrombuszozva és az én fejemben nagyon nem állt össze ez így és végül a teljes oldalát bemintáztam, jobb ez így. A feliratot elbaszkuráltam, mert a B betű fehéres. Nem tudtam eldönteni, hogy milyen színű legyen, ezért először fehérrel festettem, de nem nézett ki jól, aztán feketével és mivel este volt, fáradt voltam, nem láttam, hogy ilyen lett. Na jó, nincs kifogás, elcsesszintettem és kész :-D
Kiélhettem ismét a festés mániámat a disco tortán, de a végeredmény nekem nagyon tetszik és remélem az ünnepelt is annyira fel volt dobva tőle, mint én magam. Na ez egy olyan torta, amivel 99 %-ig elégedett vagyok és az az 1 % is, csak a festés apró foltossága miatt van. Ez a heti kedvencem. A kérés az volt, hogy legyen a tetején egy rúdtáncos és egy 40-es, de jó lesz disco táncos is, csillogó ruhában. Megpróbálkoztam én rúdtáncost formázni, de mivel figurákban nem vagyok valami nagy király, ezért természetesen a kukában landolt. Végül úgy döntöttem, hogy a disco téma több mindent megenged és vidámabb tortát lehet alkotni. 

Ismételten a tökéletesebbre fejlesztett fondantot használtam és most is azon tűnődöm, hogy miért is nem találtam rá hamarabb arra a pluszra, ami hiányzott belőle?!

Íme a képek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése